4 Nisan 2009 Cumartesi

CHP’DE DEĞİŞİM,MERSİN VE DEĞERLENDİRME

Yerel seçimler sonuçlandı.Zaman kaybetmeden çalışmaya başlamak gerek.Ama önce mevcut
durumun (başarı ve başarısızlığı) tesbitini doğru olarak analiz etmek gerekir.
CHP İl örgütü ilçeler itibarı ile her ilçede ayrı,ayrı değerlendirme toplantılarını organize etmelidir. Bu toplantılardaki görüşler değerlendirmeye alınmalıdır. İlçe toplantıları sonrası ise il bazında değerlendirmeye gidilerek önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası belirlenmelidir. Mersin il örgütünün önerileri Genel Başkanlığa da iletilmeli ve izlenmelidir.
Genel Başkan seçim sonrası “DEĞİŞİM”i vurgulamıştır. Bu anahtar kelime özenle ele alınmalı ve içi doldurulmalıdır.(değişim salt son kurultayda yapılan tüzük değişikliğinde öngörülen MYK yapısındaki biçimsel değişim olarak algılanmamalıdır).Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaksa partinin temel konulardaki siyasal duruşu netleştirilmelidir.
Nasıl bir belediye yönetimi olacak?
CHP’li belediye başkanları arasında proğram,görüş birlikteliği sağlanmalıdır. Temel konulardaki düşüncelerin nasıl hayata geçirileceği açıklanmalıdır.
YOKSULLUK-İŞSİZLİK konusunda nasıl bir duruş sergilenecek? Örneğin; yerel seçim çalışmaları sırasında Ankara ve İstanbul belediye başkan adaylarının sürekli vurguladıkları VATANDAŞLARA NAKİT GELİR DESTEĞİ, HER EVDE 1 SİGORTALI sloganları sorgulanacak mı?
Parti liderlerinin sürekli ağızlarından düşürmediği şeffaflık,katılımcılık söylemlerine CHP belediyelerince sahip çıkılmalı.Sosyal belediyeciliğe sosyal demokrat yaklaşım örnek gösterilmelidir.
Demokratik yönetim modeli hayata geçirilmeli.
Belediye başkanları,yönetimleri nasıl sorgulanmalı?
Parti örgütleri ve belediye yönetimleri arasındaki ilişki nasıl olacak?
Yapılacak değerlendirme toplantılarında bunlara benzer sorulara düşünce üretim merkezlerindekine benzer biçimde yanıtlar bulunmalı.
Satranç oyunu bittiğine göre şah ile piyonlar aynı torbaya konulacak mı?Yoksa yine birileri bildiğini okumaya devam edecek mi?

Hiç yorum yok: