4 Ekim 2008 Cumartesi

*MERSİN ÜLKE GÜNDEMİNDE NASIL YER ALMALI ?

Son dönemlerde Mersin maalesef ülke gündeminde olumsuz bazı haber ve görüntüler ile yer almaktadır. Ulusal yazılı ve görsel basında Mersin sık,sık kentte yaşanan bazı olumsuzluklar ile anılmaktadır.
Kimi büyük kentler dünya, kimileri de Avrupa kenti olmayı hedeflemiş iken Mersin’in ülkemizde olumlu yönleri,haberleri ile anımsanması dahi özlenir oldu.Mersin zor bir kent olma özelliklerinden öte olumlu birçok niteliklere sahiptir. Önemli olan basat (dominant)-hakim duruma Mersin’in olumlu yönlerini çıkarmaktır. Mersin halkının üçte ikisinden çoğunun demokrat bir siyasal kimliğe sahip,çağdaş,ilerici düşünceye sahip olduğu gerçektir.Hatta yüzde seksen,doksanını ortak bir paydada birleştirmek ve ortak tavır sergilemelerini gerçekleştirmek olasıdır. Önemli olan ayrılıkları öne çıkarmak yerine birleşilebilecek ortak noktaları popülizme kaçmadan tespit ederek toplumun değişik kesimlerini bir araya getirici dengeyi kurmayı amaçlamaktır.
Kimler ne yapmalı?
İl Valisi ve Milletvekilleri öncülüğünde siyasi parti başkanları,B.Şehir belediye başkanı ve belediye meclisi,İl Genel Meclisi,Üniversite,ticaret ve sanayi odası,esnaf odaları birliği,sendikalar gibi kurumlar,Mersin’deki T.V. temsilcileri ve gazeteci örgütleri bir araya gelerek ortak strateji belirlemeliler.Neler yapılmalı,nasıl yapılmalı konusunda uygulama projesi hazırlamalılar.
Gönül ister ki Mersin’de okuma yazma oranı% 100 olsun,hasta başına en fazla doktor düşen kent olsun,işsizliğin-yoksulluğun en az olduğu kent olma gibi özellikleri ile ülke gündeminde yer alarak Mersin ön plana çıksın. Valimiz,milletvekillerimiz,belediye başkanları Mersin’in olumsuz yansıtılan resmini düzeltmek için gayret göstermeliler.Yoksa ülke içerisindeki yerli sermaye olsun,yabancı sermaye olsun Mersin’e yatırım planlaması yaparken bir kez değil çok,çok düşüneceklerdir(bunun bazı örneklerini bizzat biliyor ve duyumlarımda var) .Yatırım olmayınca da Mersin’in yoksulluk,işsizlik başta olmak üzere temel sorunlarının çözümü olası değildir.

Hiç yorum yok: