4 Ekim 2008 Cumartesi

*ÇÖP KONUSUNDA B.ŞEHİR HAKLI AMA…

Çavuşlu bölgesindeki mevcut çöp döküm alanının çevre sağlığı açısından derhal kapatılması için herkesin hemfikir olduğunu sanıyorum.
Belediye yönetici olduğum 1993 yılında Çimsa Genel Müdürü ile görüşmelerde bulunarak yazılı bir protokol ile Çimsa’ dan muvafakat alımını gerçekleştirerek Nazım İmar Planına Çimsa yanındaki alanın çöp döküm alanı olarak imar planına işlenmesinde katkıda bulunmuştum. Önerilen alternatif çöp döküm alanları içerisinde en uygun olanın Çimsa yanındaki alan olduğu kanısındayım.
Mersin B.Şehir Belediyesinin de anılan bu sahada ısrarcı olması yerindedir. Ancak, Belediyenin argümanlarının önemli bir ayağı zayıf kalıyor. O da Belediyenin savunmasındaki bilimsellik yönünde görülen eksiklik. Gelinen noktada çöp döküm alanı konusu bir bakıma geleceğe yönelik politik yatırım aracı haline getirilmiştir. Oysa, bu konunun bilimsel bir çerçevede değerlendirilmesi gerekir.
Bugüne kadar Kent Konseyi yönetiminde de “her neden ve nasılsa” görev almış Mertsin Üniversitesi Rektörü bu konuda görüşünü teknik ve ayrıntılı olarak açıklamamıştır. Halbuki Mersin Üniversitesinde Çevre Mühendisliği bölümü ve akademisyenleri vardır. Gerek Mersin Üniversitesi gerekse çevre konusunda başarılı 9 Eylül,İTÜ, ODTÜ. gibi üniversitelerden yetkin öğretim üyelerine bir çalışma yaptırılarak bilimsel bir rapor hazırlatılabılir TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) ‘a bir araştırma yaptırılabilinir Yaptırılacak bu bağımsız bilimsel çalışma sonucu hazırlanacak rapor Mersin’deki tüm ilgilileri tatmin edecektir. Bu çalışmayı kuşkusuz Merin Valiliği de yaptırabilir.Zaten Mersin Valisinin de bu konuda çözüm bulmak amacı ile baş aktör konumunda olmaması da Mersin için ayrı bir eksiklik değil mi?.
Mersin B.Şehir Belediyesi ve Kent Konseyinin çöp döküm alanı konusunda elini bilimsel bir çalışma ile güçlendirerekValinin,halkın ve demokratik toplum kuruluşlarının da desteğini alarak ilgili Bakanlıklar karşısında mücadelesinin olumlu biçimde sonuçlandırma konumunda olması gerekir.

Hiç yorum yok: